Hoe definieer jij succes?

Op 1 februari was ik 4 jaar ondernemer. Naast dat ik dat vierde met een taartje, maakte het dat ik bedacht wat succes eigenlijk betekent.

In mijn eerste jaar als zelfstandige was ‘succes’: geld kunnen verdienen zonder in loondienst te zijn.

Toen ik dat bleek te kunnen, verschoof mijn idee steeds meer naar ‘waarde toevoegen’ en ‘werk doen waar mijn hart in ligt’. Die twee gaan de afgelopen jaren gelukkig vaak samen.

Je definitie van succes heeft invloed op de keuzes die je maakt. Hoe logisch dat ook klinkt – vaak zie ik leidinggevenden hun keuzes baseren op de succesdefinitie van een ander.

Op de (hoge) urennorm in de organisatie bijvoorbeeld. Of op ‘moeten’ klimmen op de hiërarchische ladder – terwijl het politieke spel aan de top helemaal niet bij je past.

Als je je succes baseert op wat jij belangrijk vindt, hou je plezier in je rol. Hou je energie – zodat je anderen standvastig door verandering kunt leiden. Maak je meer impact – doordat medewerkers en klanten merken dat je spreekt vanuit wie je bent.

Dat vraagt dat je je bewust bent van wát je belangrijk vindt. Als leider en als mens. Om vervolgens van daaruit je dagelijkse keuzes te maken.

Wat is jouw definitie van succes?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *