Lessen van een 11-jarige

Een knutselaar is ze, onze dochter. Toen Sinterklaas dit jaar in aantocht was, bedacht ze een cadeau voor haar vader en mij: een ‘customized’ t-shirt, waarbij zij het creatieve gedeelte voor haar rekening zou nemen.

Echt maatwerk werd het: elke letter van onze voornamen kreeg een eigen betekenis. Dat ontdekten we overigens pas op 5 december, want de operatie vond plaats in het diepste geheim. In het huis van opa en oma om precies te zijn. Twee straten verderop en trouwe bondgenoten in dit zelfverzonnen avontuur.

‘Mama, ik moet vanmiddag even naar oma om haar te helpen met een Sinterklaas-verrassing.’ Jaja. ‘Dat is goed, schat, veel plezier.’

Nog onwetend pakte ik de 5de haar cadeau uit – en las vervolgens met een mix van verwondering en ontroering de achterkant van het shirt. Als je onderstaande foto ziet, snap je waarom.

Niet eerder voelde ik zó duidelijk, dat wat je zegt en doet als ouder doorwerkt in je kind. De befaamde voorbeeldrol, waar ik het met leidinggevenden ook vaak over heb. Althans, ik hoop natuurlijk dat dat het is. 😉 Meer nog hoop ik dat deze uitspraken voor haar een kompas vormen. In de volgende 11 jaar, en als het even kan in de rest van haar leven.

Zorg goed voor jezelf, zodat je ook goed kunt zorgen voor een ander. Je bent mooi zoals je bent. Heb vertrouwen in het leven. Durf te dromen, om van daaruit stappen te zetten die van waarde zijn voor jou en de wereld.

Fijne feestdagen!

Een warme decembergroet,
Mirjam

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *