De how-to gids voor leiders van nu

Mijn nieuwe boek ‘Routes naar vernieuwend leiderschap’ is een how-to gids om leiderschap van nu te ontwikkelen. Dit boek bundelt de resultaten van achttien maanden veldonderzoek onder vernieuwende leiders, observaties binnen toonaangevende organisaties als KLM en andere corporates en ruime ervaring in het begeleiden van leidinggevenden.

In het boek beschrijf ik acht onderscheidende skills voor vernieuwend leiderschap die zich écht bewezen hebben. Daarnaast biedt ‘Routes naar vernieuwend leiderschap’ volop pragmatische tips, praktijkvoorbeelden en oefeningen, waarmee je direct aan de slag kan.

Met de QR-codes in dit boek krijg je toegang tot bijna zes uur aan interviewmateriaal met de vernieuwende leidinggevenden die ik sprak voor mijn onderzoek. Op deze manier brengt ‘Routes naar vernieuwend leiderschap’ je extra inspiratie en leert het je kijken en handelen als een leider van nu.

Wat anderen zeggen

Ja, weer een boek over leiderschap, maar deze keer niet vanuit één dimensie, one-best-way, maar leidinggeven als gezamenlijk proces. Met mogelijke routes waarbij nieuwsgierigheid, twijfel en de kracht van verbinding belangrijke factoren zijn. Niet terugblikkend maar vooruit. Op naar een immer onzekere toekomst. Begrijpelijk geschreven met persoonlijke verhalen van leidinggevenden waardoor prettig leesbaar en met praktische tips. Top gedaan, Mirjam Boxen.

Sander Dalenberg
Overste Ministerie van Defensie, organisatiepsycholoog (PhD), expert in leadership, ethiek en psychologische veiligheid

Het boek leest lekker, van hoofdstuk naar hoofdstuk, maar ook kris kras en past bij de filosofie: zolang je vingers niet even lang zijn ben je niet klaar met je eigen ontwikkeling.

J. Maka
Clustermanager

Om iets te vernieuwen moet je het daadwerkelijk doen. Dit boek helpt daarbij door de herkenbare interviews en praktische oefeningen. Er leidt niet 1 weg naar Rome maar meerdere, precies zoals in dit managementboek beschreven. Als leidinggevende in een middelgroot bedrijf pak ik dit boek er regelmatig bij.

Walter de Graaff
Manager

Bewezen concepten

Je organisatie veranderen of vernieuwen? Dan kan je niet zonder de dagelijkse acties die je strategie ondersteunen. Niet de invoering van een concept als ‘agile’ maakt het verschil, het ophangen van nieuwe cultuurwaarden bij de koffieautomaat evenmin. Als je als leidinggevende wilt dat je team of organisatie zich succesvol aanpast aan de eisen van de huidige tijd, dan moet je op dagelijkse basis iets anders gaan DOEN. ‘Routes naar vernieuwend leiderschap’ geeft je acht manieren van denken en doen gedrag die werken in de praktijk.

“Unieke combinatie van veldonderzoek, observaties, ervaring en wetenschap.”

“Heel praktijkgericht dankzij de vele tips, oefeningen en aansprekende voorbeelden.”

E-book

Hoe begin je met vernieuwend leiderschap?

De kunst van vernieuwend leiderschap zit ‘m in het doen.

Ja, je weet wel dat je ontwikkelingen van buiten de organisatie moet onderzoeken. Dat verbinding belangrijk is. Dat meer ‘de baas’ zijn je niet per se meer invloed oplevert. Maar waar begin je?

In mijn veldonderzoek stelde ik aan het einde van een interview altijd de ‘College Tour-vraag’: het ultieme advies van de geïnterviewde aan andere vernieuwende leidinggevenden. Het leverde een vracht tips op die hun waarde hebben bewezen in de praktijk. De tien beste vind je in dit gratis e-book.

Bij downloaden van het e-book schrijf je je in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief. Dat betekent: nog meer praktische tips om te werken aan vernieuwend leiderschap. Geen verdere spam. Beloofd.