Vernieuwen in verbinding

‘Wat is er ‘vernieuwend’ aan vernieuwend leiderschap?’, vraagt ze. Een terechte vraag. ‘Wat je vertelt klinkt namelijk zo logisch,’ vervolgt ze.

Tijdens mijn onderzoek stelde ik mezelf soms dezelfde vraag. De meeste leidinggevenden wéten namelijk wel dat het loont om nieuwe ontwikkelingen te onderzoeken. Dat authentiek zijn meer oplevert dan de baas spelen. Dat je vakbekwame medewerkers beter kunt laten doen waar ze goed in zijn, in plaats van ‘operationeel mee te sturen’ (lees: te micro-managen). Waarom zien we dit gedrag dan zo weinig terug in organisaties?

De kunst zit ‘m in het DOEN. Net zoals je geen marathon kunt lopen door alleen een trainingsschema te printen (ik althans niet), komt vernieuwing van je organisatie niet tot stand door in je strategie te beschrijven dat je dat wilt. Je zal er elke dag aan moeten werken. Met de juiste acties, de juiste mindset, de juiste mensen.

De Masterclass vernieuwend leiderschap geeft je inzicht in welke acht manieren van denken en doen het verschil maken in leiderschap anno nu. Plús concrete handvatten om je deze eigen te maken. Na maximaal 2 uur heb je een toolbox waarmee je kunt werken aan organisatievernieuwing die (wél) werkt.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie of team? Neem contact op!

Dankjewel voor de inspirerende middag en natuurlijk voor je prachtige boek Mirjam! Ik ervaarde in alles hoe jij op mij overkomt, het klopte: in verbinding en met aandacht (voor de mens, de inhoud, de locatie, het ‘hier en nu’ en het fijne eten en drinken)!

Marjolein Verhallen
Managing consultant / senior organisatieadviseur BMC

Mirjam, bedankt dat ik hier bij mocht zijn. Het was een prachtige ervaring, nieuwsgierig naar meer. Dat ga ik vast en zeker ontdekken in je inspirerende boek.

Emiel Woestenberg
Director Digital Products

Wat leer je?

De Masterclass is gebaseerd op mijn recente onderzoek naar het dagelijks gedrag van succesvolle vernieuwende leiders. De resultaten van dit onderzoek heb ik vertaald in een samenhangende aanpak, inclusief oefeningen, die hun waarde hebben bewezen in de praktijk.

Na de Masterclass:

  • Weet je welke acht manieren van ‘denken en doen’ bewezen bijdragen aan leiderschap van nu.
  • Heb je meerdere van deze routes toegepast op een eigen praktijkvraagstuk.
  • Heb je geleerd van de best practices van collega’s.
  • Heb je een concrete vervolgstap bepaalt in een actueel, complex vraagstuk.
  • Heb je een toolbox aan vaardigheden tot je beschikking, waarmee je na de Masterclass gelijk kunt werken aan vernieuwing van je organisatie of team.

Kortom: de Masterclass vernieuwend leiderschap leert je denken en werken als een leider van nu.

Eerdere edities

Recent heb ik de Masterclass mogen verzorgen voor:

             

           

Het was een heel waardevolle middag. Ik heb prachtige gesprekken gevoerd. De ‘opdrachten’ waren een fijne uitnodiging om direct op een totaal ander level in contact te treden met, tot dan toe, onbekende mensen.

Leerzaam en verrijkend.
Bijzonder om te ervaren.

Dankjewel voor deze geweldige ervaring.

Heleen Moes
Ondernemerscoach

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie of team? Neem contact op!