Je leiderschap in vorm

Stel, je wilt je huis verbouwen. Door gezinsuitbreiding heb je meer ruimte nodig, of je werkkamer is toe aan een opknapbeurt. Hoe zou jij dat aanpakken?
Waarschijnlijk start je met een idee van de eindplaat. Je bepaalt vervolgens waar je een muurtje gaat wegbreken. Waar je de nieuwe wandkast gaat laten bouwen. En als je toch bezig bent, kies je ook gelijk een fijne fauteuil uit. Om straks dat managementboek in te lezen, of te luisteren naar je favoriete podcast …

En dan? Juist, dan ga je je plan uitvoeren!

Veranderen van organisaties werkt in essentie hetzelfde. Ja, ok, het is vaak complexer dan een verbouwing – maar de stappen zijn dezelfde. Je begint met het einde voor ogen: je verandervisie. Daarna bepaal je, na een goede analyse, je strategie. En daarna komt het belangrijkste: het uitvoeren van je plan.

Opvallend genoeg laten veel organisaties juist die laatste stap liggen. Omdat ze niet precies weten HOE ze dat moeten doen, dagelijks vernieuwen. Of omdat de verwachting is dat een vlammend veranderbetoog tijdens de nieuwjaarsborrel vanzelf leidt tot resultaat.

Maar dat is niet zo! En dat is jammer. Want: veranderen of vernieuwen doe je om een reden. Dus is het zonde als je goede plan niet verder komt dan, bij wijze van spreken, het ophangen van nieuwe cultuurwaarden bij de koffieautomaat. Je wilt dat het gaat leven in de dagelijkse praktijk!

Doortastend en bevragend met de uitkomst in het oog; dat is hoe Mirjam haar sessies faciliteert en waardoor je als deelnemer op een hele prettige manier je doel bereikt!

Annelies den Boer
CEO Brout

Leadership workouts: wat leer je?

De leadership workouts zijn een kickstart voor jouw strategierealisatie. In drie sessies van twee uur vertalen we je eindplaat naar concreet gedrag, brengen we in beeld welke factoren dit gedrag helpen en belemmeren en krijg je grip op hoe je elke dag leiding kunt geven aan vernieuwing van je organisatie.

De bewezen methode van Appreciative Inquiry en mijn veldonderzoek naar vernieuwend leiderschap zijn de pijlers van de workshops. Jouw praktijkvraag het start- en eindpunt van ons werk samen.

Het resultaat van de workshops? Helder inzicht in waar jij en je leiderschapsteam naar toe willen. En naar toe gáán, omdat je een concreet plan hebt om elke dag te werken aan de vernieuwing die je voor ogen hebt. De output is een heldere eindplaat, een bouwplan én een concrete tools om je organisatie(cultuur) te veranderen.

Kortom: de Workshops  leadership workouts leert je denken en werken als een leider van nu.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie of team? Neem contact op!