Een leiderschapsreis in delen #6

Plezier en energie

Meerdere succesvolle vernieuwers die ik interviewde, noemden het als ultieme tip: zorgen dat je energie houdt voor wat je als leidinggevende doet. Er plezier in hebt.

In de uitdagende periode van nu is dat soms gemakkelijker gezegd dan gedaan. Lastige financiële keuzes maken, medewerkers moeten laten gaan… Plezier in je rol is dan niet het eerste waar je aan denkt.

Toch zie ik om me heen ook leidinggevenden die het lukt. Die zorgen dat ze elke dag ergens een moment opladen – om energie te houden om anderen te leiden. Die het plezier van samen ‘de schouders eronder zetten’ benoemen – en daarmee zichzelf en anderen motiveren. Het zijn soms maar korte momenten, maar ze maken wel het verschil. Voor henzelf en voor de collega’s om hen heen.

Hoe zorg jij voor voldoende energie en plezier in je werk – ook nu?

Dit is week #6 van een Leiderschapsreis in delen. We zijn op de helft! Wil je alle verhalen en tips van de afgelopen weken nog eens doornemen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Begin juni ontvang je alle tips overzichtelijk in één mail. Inschrijven doe je hier.

https://www.youtube.com/watch?v=zisU2pAt7PE

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *