Wat als het lukt?

Wat was een hoogtepunt voor jou vandaag? De laatste maanden ben ik gefascineerd door de kracht van Appreciative Inquiry: een waarderende veranderaanpak die zoekt naar wat er werkt, mensen in beweging brengt – om van daaruit de volgende stappen te bepalen.

Als ik met mensen praat over AI – vorige week nog tijdens een presentatie – herkennen mensen de potentie van ‘focussen op wat werkt’, in plaats van op wat er mist of niet klopt. En toch… de praktijk is moeilijker dan dat.

‘Organisations grow what they study’

Afgelopen maandag reed ik door de stromende regen naar een klant. In de auto gelukkig. En luisterend naar een bijzonder inspirerend interview met David Cooperrider, de grondlegger van Appreciative Inquiry.

‘Wat je aandacht geeft groeit’, was één van de take-aways van het interview. Inderdaad: dat is nogal een open deur. Maar toch één om even over door te denken. Als de uitspraak klopt (en dat doet ie), maakt het dus uit waar jij je in gesprekken op richt. Dat is namelijk waar je medewerker zich óók op richt. En waar je samen vervolgacties over afspreekt.

Wat geef jij vaker aandacht in je gesprekken?

Ben jij meer van ‘Wat is hier het grootste probleem?’ of van ‘Welke andere mogelijkheden zijn er die we nog niet hebben bedacht?’. Van ‘Waarom verknal je het zo vaak?’ of van ‘Wat kunnen we hiervan leren?’.

Vernieuwende leiders zoeken in hun gesprekken naar mogelijkheden. Ze bouwen op potentie van mensen en situaties. Mijn veldonderzoek geeft meerdere levendige voorbeelden van wat je dat oplevert. In medewerkerstevredenheid, betere werkrelaties en gewoon in meetbare omzet. AI is een methodiek waarmee je zelf gelijk wat vernieuwender wordt, door in je gesprekken te focussen op wat wél werkt – en dat te laten groeien door de vragen die je stelt.

Dus: probeer er morgen maar eens één uit. Of gelijk meerdere. Vraag: ‘Wat vind je hierin belangrijk?’ Of: ‘Hoe zou het zijn in je ideale situatie?’. ‘Wie kan je helpen?’ en ‘Hoe kan ik jou helpen?’. De mogelijkheden zijn eindeloos, het effect altijd positief.

Succes!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *