De kracht van dagelijkse acties

De inspiratie ligt op straat. Of stond, in mijn geval.

Vorige week was ik deelnemer in de opleiding Transformational Presence, een methodiek om leidinggevenden nóg effectiever te begeleiden in complexe tijden. “Voor wie goed kijkt, is overal informatie te vinden,” aldus onze leermeester. Voor iemand die van nature nieuwsgierig is, geen gekke uitspraak.

Dezelfde middag fietste ik voor een boodschap de stad door – en parkeerde bij een rood stoplicht achter deze heer.

Ik hoop dat hij het goed vond dat ik snel een fotootje schoot. Hoewel wat pathetisch, vond ik de tekst óók een mooie reminder voor de kracht van dagelijkse acties. Of je nu leiding geeft of traint voor een halve marathon: bewust en intentioneel je dagelijkse acties kiezen maken het verschil tussen succes, en een voornemen dat slechts een voornemen blijft. Dat klinkt simpel, maar vraagt dagelijkse oefening.

Mijn dagelijkse actie is sinds vorige week om elke dag 15 minuten te oefenen met de handvatten van Transformational Presence. Zo maak ik het stap voor stap deel van mijn dagelijks werk.

Waarin wil jij beter worden? En welke eerste, dagelijkse actie hoort daarbij?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *